Απλότητα στη διασκέδαση – Equip For Life Coaching

Απλότητα στη διασκέδαση – Equip For Life Coaching

Oktober 4, 2022 0 Von admin

Αισθάνομαι λίγο σαστισμένος αυτή την εβδομάδα.

Και μιλώντας σε πολλούς ανθρώπους τις τελευταίες μέρες, είμαι όχι μόνος. Υπάρχει ένα κοινόχρηστος λίγο αίσθηση αίσθησης διαμέρισμααρκετά πεσμένος, συναισθηματικά ξεφουσκωμένο με την έλλειψη, την απώλεια, τη μοναξιά των συνεχιζόμενων περιορισμών.

Και παρόλο που πολλοί από εμάς είμαστε πιο απασχολημένοι από ποτέ, ίσως και μια διάχυτη αίσθηση ότι είμαστε λίγο βαριέμαι. Όχι ότι δεν έχουμε πολλά να κάνουμε, αλλά το λείανση ομοιότητα μας φθείρει.

Ένας φίλος το παρατήρησε πρόσφατα ο σκύλος της μισεί το laptop της. Το συνδέει με την απομάκρυνσή της από κοντά του, την αφαίρεση του χρόνου της, την κατάληψη της προσοχής της στον χώρο διαβίωσης που κάποτε ήταν για διασκέδαση και χαλάρωση και τώρα έχει γίνει γραφείο. Κάθε φορά που γράφει ή στο Ζουμ, της πατάει το χέρι για να την απομακρύνει από το μηχάνημα που φαίνεται να της παίρνει τόσο πολύ χρόνο.

Λατρεύω αυτό το σκυλί.

Όλοι έχουμε βαρεθεί. Αλλά τι να κάνουμε;

Οι επιλογές μας είναι κάπως περιορισμένες επί του παρόντος, και αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος.

Αλλά υπάρχει ελπίδα απλά να διασκεδάσουμε.

Γνωρίζω ότι η απλή συνηγορία για περισσότερη διασκέδαση μπορεί να φαίνεται αφελής στην καλύτερη περίπτωση και βαθιά παραπλανητική και υποστηρικτική στη χειρότερη, ανάλογα με τις προσωπικές σας περιστάσεις.

Αλλά αντέξου μαζί μου.

[No, I don’t see any bears either…..sorry, family joke.]

Υπάρχουν απλοί τρόποι που μπορούμε να επιλέξουμε για να διασκεδάσουμε, παρά τους περιορισμούς. Και μαθαίνω ότι κατά κάποιο τρόπο, η διασκέδαση είναι α νοοτροπία όσο μια πρακτική.

Περισσότερα για τη νοοτροπία και την εξουσία πάνω μας εδώ και εδώ.

Αυτό πηγαίνει πίσω σε αυτό που σκεφτόμουν πριν από μερικές εβδομάδες σχετικά με την ανάληψη ευθύνης για το τι βάζουμε στο κεφάλι μας και τι σκεφτόμαστε.

χιόνι παντούΌταν γεμίζουμε το μυαλό μας με όλα αυτά αρνητικόςκαι επικεντρωθείτε στο πόσο δύσκολο και δυσάρεστο είναι αυτό, που στη συνέχεια γίνεται τη βιωμένη μας εμπειρία. Φυσικά, δεν λέω ότι όλα τα αρνητικά πράγματα μπορούν απλώς να φύγουν με κάποια θετική σκέψη στο στυλ της Pollyanna.

Αλλά με μικρούς τρόπους και με μικρά βήματα μπορούμε βρείτε τρόπους διασκέδασης μέσα σε όλους τους περιορισμούς και την αρνητικότητα.

Αυτή τη στιγμή είμαστε περικυκλωμένοι από χιόνι.

Αυτό οδήγησε σε ένα αργά το βράδυ, σκοτεινό και τρελό χιονοπόλεμο-cum-walk-round-the-block πριν από δύο βράδια. Ένας από εμάς φορούσε πιτζάμες κάτω από τα τζιν και τις γαλότσες, κάτι που το έκανε περισσότερο μια περιπέτεια.

Χθες ήταν ρεπό για το ΜΒ και συνέπεσε με το εξάμηνο του σχολείου. Μια λαμπρή ηλιόλουστη μέρα συν πολύ χιόνι και πολλοί γείτονές μας ήταν έξω και τριγύρω κορυφώθηκαν σε έναν τρελό αγώνα χιονοστιβάδας σε όλο το δρόμο (όλοι κοινωνικά αποστασιοποιημένοι φυσικά, γεγονός που έκανε την πιθανότητα να χτυπήσω κάποιον ακόμα λιγότερο από το κανονικό).

Και μετά ένα ταξίδι με έλκηθρο στο τοπικό πάρκο.

Διασκεδάζοντας στο χιόνιΑυθόρμητη, ανόητη, ανταγωνιστική (μόνο εγώ τότε) και ανταμείβεται από κέφι, μια πληθώρα υγρών πραγμάτων που κρέμονται πάνω από το μπάνιο, ένα άκαμπτο χέρι και πολλή ζεστή σοκολάτα.

Τιποτα αλλο σχέδια για χθες ήταν ράφια για να μας επιτρέψει να εκμεταλλευτούμε πλήρως το να κάνουμε κάτι…..

…διαφορετικός.

Yippee!

Τι τρόποι υπάρχουν λοιπόν για να διασκεδάσετε αυτή την εβδομάδα;

Πώς μπορείτε να επιλέξετε να δείτε ακόμη και τα περισσότερα ασήμαντη δραστηριότητα ως ευκαιρία για διασκέδαση;

Σε αυτό το σπίτι, η διασκέδαση τις τελευταίες μέρες περιελάμβανε καρότσια Mario και Just dance στο παλιό μας μεταχειρισμένο wii, ζωγραφίζοντας τοίχους με ασύμμετρη ρίγα, κολλώντας και κολλώντας με ένα πιστόλι θερμής κόλλας και λίγο ποτήρι παραλίας, μεγάλες συζητήσεις για το τι μας Δίσκοι Νησιών της Ερήμου κομμάτια θα ήταν και μερικά γαργαλητό αγώνες. Τίποτα από αυτά δεν έχει κοστίσει χρήματα. Η σοφίτα έγινε επιδρομή, τα πράγματα ανακυκλώθηκαν ή ανακυκλώθηκαν ή ανακαλύφθηκαν ξανά.

Και αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι δοκιμάσαμε πράγματα που πριν από το lockdown, μάλλον δεν θα κάναμε.

Τώρα όμως, ένας συνδυασμός εξαντλείται από οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όντας περισσότερες βέβαιος στη δημιουργικότητά μας, και λίγο τρελός πυρετός καμπίνας έχει δημιουργήσει μια πιο στάση που είναι…καλά…διασκεδαστική.

χιόνι στο δέντροΈχω ακούσει για οικογένειες μεγάλων ενηλίκων που παίζουν κρυφτό στο σπίτι τους. Υπήρχε ένα μικρό κτήριο κρησφύγετο σε ένα διαμέρισμα κάτω από το δρόμο από εμάς.

Πολλά από αυτά είναι φαινομενικά ασήμαντα, δεδομένης της σοβαρής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη, η χώρα και ο κόσμος μας. περναω καλα μας κρατά υγιείς, μας κρατά προσγειωμένους και υπάρχουν καλές αποδείξεις για να το υποδείξουν οφέλη του για την ευημερία μας.

Και τη στιγμή, που είναι τόσα πολλά που εμείς δεν μπορώ να, η εύρεση τρόπων διασκέδασης είναι κάτι που μπορούμε.