Εκστρατείες, το Κοινοβούλιο και η βιομηχανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τερματίσουν τα κλουβιά για κότες

Εκστρατείες, το Κοινοβούλιο και η βιομηχανία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να τερματίσουν τα κλουβιά για κότες

März 31, 2022 0 Von admin

31 Μαρτίου 2022: Το Conservative Animal Welfare Foundation, η Humane League UK και η RSPCA φιλοξένησαν προσωπικότητες με επιρροή από τα μέσα ενημέρωσης, την κυβέρνηση και τον τομέα των τροφίμων για να ζητήσουν να σταματήσουν τα κλουβιά για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες.

Σε κοινοβουλευτική δεξίωση που πραγματοποιήθηκε από τον βουλευτή Henry Smith παραβρέθηκαν πολιτικοί από όλο το πολιτικό φάσμα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων George Eustice και του σκιώδη υπουργού Τροφίμων, Γεωργίας και Αλιείας Daniel Zeichner.

Μιλώντας για τα λεγόμενα εμπλουτισμένα κλουβιά, George Eustice είπε:

«Πάντα αναγνωριζόταν ότι αυτό ήταν πραγματικά ένα σκαλοπάτι για κάτι παραπέρα, και πέρα ​​από τα κλουβιά συνολικά. […]

Το κρίσιμο είναι να διασφαλίσουμε ότι έχουμε επεξεργαστεί αυτό το ταξίδι και αυτό το μονοπάτι, ώστε να μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι η βιομηχανία είναι έτοιμη για τη μετάβαση όταν έρθει. Πολλοί από αυτούς το σκέφτονται ήδη αυτό προφανώς επειδή οι έμποροι λιανικής έβαλαν τα γραπτά στον τοίχο και το έκαναν πριν από λίγο καιρό».

Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε επίσης ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει διαβούλευση για το θέμα της απαγόρευσης των κλουβιών για τις κότες φέτος.

Ο Εργατικός ομόλογός του Ντάνιελ Ζάιχνερ προχώρησε παραπέρα και είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που εγγράφω για λογαριασμό του κόμματός μου για το τέλος της εποχής του κλουβιού που ξεπερνά τα κοτόπουλα και πηγαίνει σε χοίρους τοκετού και πιθανώς σε μερικά από τα πουλιά θηραμάτων».

Πρότεινε επίσης ότι η κυβέρνηση κινδύνευε να μείνει πίσω από την ΕΕ εάν δεν ενεργούσε εγκαίρως, η οποία έχει δεσμευτεί να καταργήσει σταδιακά όλους τους κλωβούς στη γεωργία έως το 2027.

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της εκστρατείας Beatrice για τον τερματισμό των κλουβιών για κότες, που πήρε το όνομά της από τη Beatrice, μια κότα που πέρασε τους πρώτους 18 μήνες της ζωής της ζώντας σε ένα κλουβί. Όταν διασώθηκε, μεγάλο μέρος του σώματός της ήταν γυμνό, υπέφερε από σοβαρή απώλεια φτερών λόγω της επανειλημμένης ράμφισης των άλλων πουλιών.

Τώρα η Beatrice είναι υγιής και αναρρώνει στο σπίτι του διασώστη της και έχει ξαναφυτρώσει όλα της τα φτερά.

Ο βουλευτής Henry Smith κατέθεσε το νομοσχέδιο της Beatrice τον Σεπτέμβριο του 2021, ένα νομοσχέδιο για ιδιωτικά μέλη που ζητά την απαγόρευση των κλουβιών για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες.

Χένρι Σμιθ είπε για τη Beatrice: «Είναι ένα πολύ τυχερό πουλί που βίωσε αυτή τη διάσωση, αλλά δυστυχώς δεκάδες εκατομμύρια κότες δεν μπορούν να ζήσουν αυτό το είδος ζωής».

Παρόντες ήταν επίσης η vegan συγγραφέας και τηλεοπτική σταρ Lucy Watson και ο σύζυγός της James Dunmore, η προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης Kirsty Gallacher, ο τηλεοπτικός κτηνίατρος Marc Abraham και ο ηθοποιός Peter Egan, καθώς και εκπρόσωποι της βιομηχανίας τροφίμων από τους Waitrose και Greggs.

Όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δεσμευτεί να αφαιρέσουν τα αυγά από τις όρνιθες σε κλουβιά στις αλυσίδες εφοδιασμού τους έως το 2025, και εταιρείες όπως η Burger King έχουν δεσμευτεί να το κάνουν για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία έχουν ήδη απαγορεύσει τις όρνιθες που εγκλωβίζονται σε κλουβιά, ενώ δρομολογούνται απαγορεύσεις στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Επτά πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ήδη σταματήσει σταδιακά την παραγωγή αυγών σε κλουβί.

Έως και 14 εκατομμύρια κοτόπουλα μαραζώνουν σε κλουβιά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, παρά το γεγονός ότι το 76% των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν ότι η απαγόρευση των κλουβιών είναι θέμα προτεραιότητας.
Τα κλουβιά επηρεάζουν σοβαρά την ευημερία των ορνίθων, περιορίζοντας την κίνησή τους και απογοητεύοντας την ικανότητά τους να εκτελούν έμφυτες συμπεριφορές όπως χτύπημα φτερών, τέντωμα, τίναγμα σώματος, κούνημα της ουράς, αναζήτηση τροφής, λούσιμο με σκόνη, κούρνιασμα και φωλιά.

Cordelia Britton, Επικεφαλής Προγραμμάτων στο The Humane League UK, είπε: «Ήταν συναρπαστικό να βλέπεις τόσους πολλούς ανθρώπους με επιρροή να συγκεντρώνονται για να αντιταχθούν σε κλουβιά για κότες σε αυτή τη χώρα. Έχουμε μια ηθική υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε καλά στα ζώα και η διαφορετική ομάδα επισκεπτών μας αντικατοπτρίζει την ευρεία υποστήριξη του κοινού για την αλλαγή. Ελπίζω ότι αυτή είναι η αρχή του τέλους των βάρβαρων κλουβιών για τις κότες».

Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε στον συνασπισμό του Beatrice’s Bill για τον τερματισμό των κλωβών για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες. Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός τόσο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις φρικτές συνθήκες που διατηρούνται εκατομμύρια όρνιθες ωοπαραγωγής κάθε χρόνο, όσο και για την επίδειξη της δύναμης της πολιτικής υποστήριξης για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ήταν ιδιαίτερα πολύτιμο να ακούσουμε τον Υπουργό Εξωτερικών για την Defra, τον βουλευτή του Rt Hon George Eustice, ο οποίος παρευρέθηκε στη δεξίωση και μίλησε δυναμικά για την ατζέντα της κυβέρνησης για την καλή διαβίωση των ζώων. Θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε για την ομιλία του, καθώς και τον προστάτη του CAWF, τον βουλευτή Henry Smith για τη διοργάνωση αυτής της δεξίωσης και τη συγκέντρωση βουλευτών, ακτιβιστών και υποστηρικτών διασημοτήτων γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα».

David Bowles, Επικεφαλής Δημοσίων Υποθέσεων στο RSPCA, είπε: «Υποστηρίζουμε πλήρως το νομοσχέδιο της Beatrice και επιθυμούμε να σημειώσει πρόοδο η κυβέρνηση με αυτό. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μεγάλη δημόσια υποστήριξη για την απαγόρευση των κλωβών και καθώς περίπου το 60% της παραγωγής ωοπαραγωγών ορνίθων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη χωρίς κλουβιά, γνωρίζουμε ότι υπάρχει επίσης μεγάλη υποστήριξη από τη βιομηχανία.

«Η RSPCA πιστεύει ότι οι κότες πρέπει να βιώνουν μια καλή ζωή και να τους παρέχεται ένα περιβάλλον όπου μπορούν να εκφράσουν τις φυσικές τους συμπεριφορές, αλλά τα εμπλουτισμένα κλουβιά παρέχουν σε κάθε κότα μόνο ένα μικρό χώρο, περίπου στο μέγεθος ενός φύλλου χαρτιού Α4 που σημαίνει ότι η κίνησή τους είναι περιορισμένη. . Αυτός είναι ο λόγος που είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε αυτό το νομοσχέδιο να ρίχνει φως σε αυτήν την ξεπερασμένη πρακτική και ελπίζουμε να δούμε την κυβέρνηση να ενεργεί για την απαγόρευση των κλωβών σύντομα».