«Οι υπουργοί καταρτίζουν σχέδια για να περιορίσουν τα κλουβιά που χρησιμοποιούνται στη γεωργία» -The Telegraph

«Οι υπουργοί καταρτίζουν σχέδια για να περιορίσουν τα κλουβιά που χρησιμοποιούνται στη γεωργία» -The Telegraph

März 26, 2021 0 Von admin

Έρευνα CAWF: Απαγόρευση κλουβιών για πτηνά που γεννούν αυγά

Η ερευνητική μας έκθεση που προτρέπει για υποχρεωτική επισήμανση αποστέλλεται στη DEFRA, στους υπουργούς και στους βουλευτές το 2020

The Daily Telegraph – Helena Horton

«Τα υπέρβαρα «κοτόπουλα» πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης να πληρώσουν τους αγρότες για να εκτρέφουν παλιομοδίτικα, αργά αναπτυσσόμενα πουλιά.

Οι υπουργοί καταρτίζουν επίσης σχέδια για την καταστολή των κλωβών που χρησιμοποιούνται στην εκτροφή, τα οποία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται για νεαρά κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, κότες, χοίρους και πτηνά θηραμάτων. Ελπίζουν να ανακοινώσουν νέους νόμους ως μέρος μιας σειράς μέτρων για την καλή διαβίωση των ζώων για να δείξουν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να δεσμευτεί για υψηλότερα πρότυπα τώρα που έχει αποχωρήσει από την ΕΕ.

Επί του παρόντος, ορισμένες ράτσες ταχέως αναπτυσσόμενων κοτόπουλου επιτρέπονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και αντιπροσωπεύουν πολλές σειρές φθηνού κρέατος σε ορισμένα σούπερ μάρκετ. Αυτά τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής εκτρέφονται για να παράγουν τη μέγιστη ποσότητα κρέατος στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι τα πόδια τους συχνά δεν μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος τους, προκαλώντας χωλότητα.

Ο παρουσιαστής του BBC Springwatch, Chris Packham, ζήτησε την απαγόρευση αυτών των ζώων και είπε: «Κάθε χρόνο, εκατομμύρια εκατομμύρια κοτόπουλα εκτρέφονται για να γίνουν υπερμεγέθη FrankenChickens, στοιβάζονται σε ζοφερά, υπερπλήρη υπόστεγα και σφάζονται σε ηλικία μόλις λίγων εβδομάδων. Ως λάτρης των πουλιών, απελπίζομαι στη σκέψη αυτών των ευγενικών, έξυπνων και ευαίσθητων ζώων που αναγκάζονται να υπομείνουν τέτοια δεινά».

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Joanna Lumley είπε στην The Telegraph ότι τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να σταματήσουν να πωλούν αυτό το κοτόπουλο σε μειωμένη τιμή.

Εξήγησε: «Να είστε σίγουρη ότι αν αγοράσετε φτηνό κοτόπουλο θα έχει εκτραφεί σε φρικτές συνθήκες. Παρακαλώ μην αδιαφορείτε για τη σκληρότητα: παρακαλώ μην γίνετε μέρος αυτής της αλυσίδας του πόνου. Η εργοστασιακή γεωργία είναι ένα από τα μεγαλύτερα κακά της σύγχρονης ζωής: δεν έχετε καμία σχέση με αυτό, ξεκινώντας τώρα».

Η πλειονότητα των κοτόπουλων που εκτρέφονται για το κρέας εκτρέφονται για να αναπτυχθούν με αφύσικη ταχύτητα, φτάνοντας το βάρος σφαγής σε λίγες μόνο εβδομάδες. Μπορούν να υποστούν επώδυνη χωλότητα και ακόμη και καρδιακές προσβολές λόγω της γρήγορης ανάπτυξής τους και μεγαλώνουν σε συνθήκες στενότητας.

Αυτή η εργοστασιακή εκτροφή, όπου τα κοτόπουλα διατηρούνται επίσης σε αμυδρά αποθήκες για την προώθηση της ανάπτυξης, έχει οδηγήσει σε αύξηση του φθηνού κοτόπουλου τις τελευταίες δεκαετίες. Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας Farmdrop, το μέσο κόστος ενός ολόκληρου κοτόπουλου που ζυγίζει τουλάχιστον 1,35 κιλά από τέσσερα από τα κορυφαία σούπερ μάρκετ είναι 3,15 £, δηλαδή λιγότερο από τη μέση πίντα, στις 3,47 £. Το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής αντιπροσωπεύει μόλις το 5 τοις εκατό και το βιολογικό το 1 τοις εκατό της παραγωγής κοτόπουλου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κτηνίατροι και άλλοι ειδικοί στην καλή διαβίωση των ζώων έχουν συντάξει μια δέσμευση για το καλύτερο κοτόπουλο, η οποία προβλέπει μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των πτηνών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης ορισμένων φυλών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και ενός ελάχιστου επιτρεπόμενου χώρου στα υπόστεγα. Μόνο η Marks & Spencer και η Waitrose & Partners έχουν δεσμευτεί σε αυτό, με όλα τα άλλα κορυφαία σούπερ μάρκετ να μένουν πίσω.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη αιτία κρυφής ταλαιπωρίας των ζώων στη Βρετανία», πρόσθεσε ο κ. Packham, «τα κοτόπουλα ξεπερνούν όλα τα άγρια ​​πτηνά στη χώρα, αλλά δεν τα βλέπουμε ποτέ – γιατί υποφέρουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των φάρμες των εργοστασίων».

Οι υπουργοί είπαν ότι σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ευημερίας των κοτόπουλων μέσω ενός συνδυασμού απαγορεύσεων και κινήτρων και εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγορεύσεων σε περιορισμένες συνθήκες καθώς και τη δέσμευση να πληρώσουν τους αγρότες για την καλλιέργεια φυλών υψηλής ευημερίας που έχουν την ελευθερία να περιφέρονται, να ραμφίζουν και να ξύνουν έξω. .

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων δήλωσε: «Έχουμε μερικά από τα υψηλότερα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων στον κόσμο και ένα ισχυρό ιστορικό για την αύξηση του πήχη όσον αφορά τα μέτρα ευζωίας, όπως η απαγόρευση των κλωβών με μπαταρία για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες. σπείρουν πάγκους και μοσχαρίσια κιβώτια – και καθιέρωσε CCTV σε όλα τα σφαγεία στην Αγγλία.

«Τώρα τελείωσε η μεταβατική περίοδος, θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτό, και επί του παρόντος εξετάζουμε τα στοιχεία σχετικά με τη χρήση κλουβιών για ζώα φάρμας».