Ο προστάτης του CAWF, Henry Smith, βουλευτής ανακοινώνει το Bill to End Cages για ωοπαραγωγικές όρνιθες

Ο προστάτης του CAWF, Henry Smith, βουλευτής ανακοινώνει το Bill to End Cages για ωοπαραγωγικές όρνιθες

September 6, 2021 0 Von admin

ΛΟΝΔΙΝΟ, Τρίτη 7ου Σεπτέμβριος 2021

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Ιδρύματος Προστασίας των Ζώων (CAWF) Χένρι Σμιθ έχει σήμερα (7ου Σεπτέμβριος) ανακοίνωσε ένα δεκάλεπτο νομοσχέδιο κανόνων σχετικά με τα κλουβιά για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες. Το νομοσχέδιο για τον εγκλωβισμό των ορνίθων (απαγόρευση) θα έχει την πρώτη του ανάγνωση στις 22nd Τον Σεπτέμβριο και, εάν είναι επιτυχής, το Ηνωμένο Βασίλειο θα απομακρυνθεί από τα εμπλουτισμένα συστήματα εκτροφής σε κλουβιά για ωοπαραγωγές όρνιθες.

Το νομοσχέδιο είναι ανεπίσημα γνωστό ως «Beatrice’s Bill» από το όνομα της κότας διάσωσης στο επίκεντρο μιας νέας εκστρατείας που συντονίζεται από το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF) και το The Humane League, το οποίο στοχεύει να δει τα κλουβιά του Ηνωμένου Βασιλείου να τελειώνουν τα κλουβιά για τις ωοπαραγωγικές κότες.

Εάν είναι επιτυχής, ο λογαριασμός της Beatrice θα εξασφαλίσει πολλά οφέλη, όπως:

  • Υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης μέσω της διασφάλισης ότι οι κότες έχουν περισσότερο χώρο για να εκτελούν φυσικές συμπεριφορές όπως φωλιάσματος, αναζήτηση τροφής και λούσιμο με σκόνη.
  • Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσω της μείωσης του κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων.
  • Πιο στενή ευθυγράμμιση με το συναίσθημα των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλοι οι μεγάλοι έμποροι λιανικής έχουν πλέον δεσμευτεί να απελευθερωθούν από το κλουβί έως τουλάχιστον το 2025, και πολλοί έχουν ήδη κάνει αυτή τη μετάβαση.

Η έκθεση του Conservative Animal Welfare Foundation Απαγόρευση κλουβιών για ωοτόκες όρνιθες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Beatrice’s Bill εδώ.

Ο βουλευτής του Συντηρητικού Ιδρύματος Ευημερίας των Ζώων, Χένρι Σμιθ, σχολίασε:“Είμαι περήφανος που θα φέρω αυτό το σημαντικό νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο αργότερα τον Σεπτέμβριο. Ήταν οι Συντηρητικοί που δικαίως απαγόρευσαν τα συμβατικά κλουβιά με μπαταρίες το 2012 και ελπίζω ότι θα είναι και πάλι οι Συντηρητικοί που θα μεταφέρουν το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα μέλλον χωρίς κλουβιά.

Ως έθνος φιλόζωων, είναι απλώς απαράδεκτο ότι σχεδόν τα μισά αυγά στα ράφια των σούπερ μάρκετ μας γεννήθηκαν από κότες που εκτράφηκαν σε τόσο τρομερές συνθήκες. Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να βασιστεί στην πρόσφατη πρόοδό της στο Σχέδιο Δράσης της και να χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία για να ευθυγραμμίσει εκ νέου τις γεωργικές μας πρακτικές με τον υψηλό σεβασμό του βρετανικού κοινού για την καλή διαβίωση των ζώων».

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε:“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με τον προστάτη μας Henry Smith MP και το The Humane League στο #BeatricesBill για να τερματίσουμε τα κλουβιά για ωοτόκες όρνιθες. Είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις κότες να μεγαλώνουν σε τόσο μικρούς χώρους, όπου δεν έχουν αρκετό χώρο για να τεντώσουν τα φτερά τους. Ελπίζουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα ρίξει φως στη θλιβερή πραγματικότητα ότι περίπου 16 εκατομμύρια κότες σήμερα εκτρέφονται σε αυτές τις συνθήκες.

«Από την άμβλυνση των κινδύνων για την ασφάλεια των τροφίμων μέχρι την ευθυγράμμιση της νομοθεσίας μας με το επιχειρηματικό κλίμα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να απαγορεύσουμε τα κλουβιά. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο καθώς θα τεθεί στη Βουλή αυτόν τον μήνα».

Η Cordelia Britton, Επικεφαλής Καμπανιών στο The Humane League UK, δήλωσε: «Ο εγκλωβισμός των όρνιθες είναι μια σκληρή και ξεπερασμένη πρακτική και μόνο η νομοθεσία μπορεί να την φέρει στο τέλος. Το νομοσχέδιο της Beatrice σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην καλή διαβίωση των ζώων. Πράγματι, επτά χώρες της ΕΕ και εννέα πολιτείες των ΗΠΑ είναι ήδη απαλλαγμένες από κλουβιά ή έχουν υπό εξέλιξη νομοθετικές απαγορεύσεις, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναπτύσσει επίσης νομοθεσία. Είναι σαφές ότι ήρθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειο να αναλάβει δράση».

Σχετικά με το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF)

Το Conservative Animal Welfare Foundation ιδρύθηκε το 2016 για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ζωές δισεκατομμυρίων ζώων που εκτρέφονται σε εντατικές φάρμες σε όλο τον κόσμο και τον αντίκτυπο στην καλή διαβίωση των ζώων, το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Θέλουμε να επισημάνουμε τη δράση που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής μεταχείρισης των ζώων εκτροφής.

Η καλή διαβίωση των ζώων είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για το κοινό, το οποίο συχνά προσβλέπει στην κυβέρνηση να αναλάβει την ηγεσία τόσο στη διατήρηση όσο και στη βελτίωση των προτύπων.

Το Ίδρυμα Συντηρητικής Προστασίας των Ζώων πιστεύει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό η ευημερία των ζώων φάρμας να τίθεται στην πρώτη γραμμή του σχεδίου της κυβέρνησης για τα τρόφιμα και τη γεωργία μαζί με την εστίασή της στην παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με: Lorraine Platt ([email protected],).

Σχετικά με το Humane League

Το Humane League είναι μια εγγεγραμμένη φιλανθρωπική οργάνωση που δίνει τέλος στην κακοποίηση ζώων που εκτρέφονται για φαγητό επηρεάζοντας τις πολιτικές των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου, απαιτώντας νομοθεσία και δίνοντας τη δυνατότητα σε άλλους να αναλάβουν δράση και να αφήσουν τα ζώα από το πιάτο τους. Από τότε που ο οργανισμός άρχισε να λειτουργεί στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2016, έχει εξασφαλίσει εκατοντάδες δεσμεύσεις για τη βελτίωση της ζωής των ζώων που εκτρέφονται για τροφή. Μάθετε περισσότερα στο www.thehumaneleague.org.uk. Επικοινωνία μέσων: Hannah Yates ([email protected],).