«Πεθαίνουν σαν μύγες»: Ένα εκατομμύριο κοτόπουλα πεθαίνουν καθ‘ οδόν από φάρμα σε σφαγείο κάθε χρόνο

«Πεθαίνουν σαν μύγες»: Ένα εκατομμύριο κοτόπουλα πεθαίνουν καθ‘ οδόν από φάρμα σε σφαγείο κάθε χρόνο

März 1, 2021 0 Von admin

Η συνιδρυτής μας Lorraine Platt προτρέπει:

«Πρόκειται για μια φρικτή κρίση για την καλή διαβίωση των ζώων. Ένα εκατομμύριο ζώα που πεθαίνουν κατά τη μεταφορά τους από φάρμες σε σφαγεία στην Αγγλία και την Ουαλία εξαιτίας των κακώς αεριζόμενων φορτηγών μεταφοράς είναι τρομακτικό και απαράδεκτο.
Αυτή η τεράστια κλίμακα βαθιάς ταλαιπωρίας των ζωντανών αισθανόμενων ζώων κατά τη μεταφορά πρέπει να τελειώσει.
Προτρέπουμε τις προτάσεις διαβούλευσης της Defra «Βελτιώσεις στην καλή μεταχείριση των ζώων στις μεταφορές» να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό για να μειωθεί η ταλαιπωρία των ζώων. Αυτά περιλαμβάνουν τη θέσπιση μέγιστων χρόνων ταξιδιού, τον περιορισμό των ταξιδιών εκτός καθορισμένων συνθηκών θερμοκρασίας, εκτός εάν οι μεταφορείς είναι θερμορυθμισμένοι και αυξάνοντας το ύψος του κεφαλιού και τα δικαιώματα χώρου».

Το άρθρο από τον Guardian:

Τα κοτόπουλα «πεθαίνουν σαν μύγες» στα εκατομμύρια τους ενώ μεταφέρονται από φάρμες σε σφαγεία εξαιτίας των κακώς αεριζόμενων φορτηγών, είπε ένας πληροφοριοδότης στον Guardian.

Περίπου ένα εκατομμύριο κοτόπουλα πεθαίνουν κατά την άφιξή τους σε σφαγεία στην Αγγλία και την Ουαλία κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA) και αναλύθηκαν από το Bureau of Investigative Journalism και τον Guardian.

Αν και ο αριθμός των θανάτων κατά τη διαμετακόμιση είναι μόνο ένα κλάσμα του ενός δισεκατομμυρίου πτηνών που σφάζονται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κυβέρνηση δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι τα στοιχεία ήταν «ανησυχητικά» και ότι η μείωση των θανάτων ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το νέο προτάσεις για περιορισμό της μεταφοράς ζώντων ζώων. Μια διαβούλευση για το θέμα έκλεισε αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας ανώνυμα, ένας κυβερνητικός κτηνίατρος που εργάζεται σε σφαγεία πουλερικών στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι τα πτηνά δεν είχαν νερό και τα κρατούσαν σε φορτηγά χωρίς έλεγχο θερμοκρασίας.

«Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να καθίσουν στα κλουβιά με θερμοκρασίες να φτάνουν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα σημεία του φορτηγού. Θα λαχανιάζονταν και θα πέθαιναν από τη ζέστη με έναν αρκετά τραχύ τρόπο. Το χειμώνα, βγαίνουν από υπόστεγα ελεγχόμενης θερμοκρασίας, όπου έχουν διατηρηθεί στους 21 C και μπορούν γρήγορα να υποστούν κρύο άγχος από την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ειδικά αν μεταφερθούν στη μέση της νύχτας.Τα βοοειδή που έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα «αντιμετωπίζουν άμεση σφαγή» εάν το πλοίο αποβιβαστεί στην Ισπανία, λέει ο διευθυντήςΔιαβάστε περισσότερα

„Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό, εκτός από τις προτεραιότητες των εμπλεκομένων για τη μεγιστοποίηση της ροής των πτηνών και των οικονομικών αποδόσεων.“

Οι κυβερνητικές προτάσεις περιλαμβάνουν περιορισμό των θερμοκρασιών περιβάλλοντος στις οποίες θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια πουλερικών, εκτός εάν το όχημα είναι σε θέση να ρυθμίσει μηχανικά την εσωτερική θερμοκρασία.

Ωστόσο, η βιομηχανία κοτόπουλου έχει δηλώσει ότι «αντιτίθεται πλήρως» σε οποιεσδήποτε προτάσεις που την αναγκάζουν να χρησιμοποιεί οχήματα με τον κατάλληλο εξαερισμό και θέρμανση.

Η μετασκευή οχημάτων θα ήταν ένα «εξαιρετικό πρόσθετο κόστος όταν δεν υπάρχει εγγύηση ότι τυχόν αλλαγές θα προσφέρουν καλύτερη ευημερία για τα πουλιά που μεταφέρονται», δήλωσε το British Poultry Council (BPC) στην απάντησή του στη διαβούλευση.

Η BPC είπε ότι η Φινλανδία και η Νορβηγία χρησιμοποίησαν ήδη οχήματα που μπορούν να ρυθμίσουν τις θερμοκρασίες, ωστόσο καμία δεν είχε χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας για τα πτηνά κατά τη μεταφορά.

Τα πουλιά μεταφέρονται από το αγρόκτημα σε τοποθεσίες σφαγής σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο σε δίσκους πλαστικών μονάδων στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο, με περίπου 20 πουλιά να κρατούνται σε κάθε κλουβί σε στενές συνθήκες.

Κανονισμοί για την μεταφορά ζώων επιτρέπουν στα πουλιά να ταξιδεύουν για έως και 12 ώρες χωρίς πρόσβαση σε τροφή ή νερό. Οι ισχύοντες κανονισμοί δεν παρέχουν νομικές εξουσίες για την απαγόρευση ταξιδιών με βάση την εξωτερική θερμοκρασία.

Ο πληροφοριοδότης κτηνίατρος είπε: «Δεν υπάρχει κλιματισμός, μόνο αέρας από την κίνηση του φορτηγού. Αν κολλήσουν στην κυκλοφορία ή πρέπει να σταματήσουν, τα πουλιά θα πεθάνουν σαν μύγες σε αυτές τις συνθήκες». Είπε ότι τα στοιχεία της FSA για τα πουλιά που καταγράφηκαν ως νεκρά κατά την άφιξη ήταν πιθανό να υποτιμηθούν. «Ο κτηνίατρος θα δει μόνο ό,τι μπορεί σε ένα εξαιρετικά πολυάσχολο φυτό».

Ο κτηνίατρος είπε ότι το νερό πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλα τα κοτόπουλα στα φορτηγά.

Γραμματέας Περιβάλλοντος, George Eustice, είπε στους δημοσιογράφους αυτή την εβδομάδα «ανησυχούσε» για τους υψηλούς αριθμούς θανάτων πτηνών. Σπουδές που επικαλείται η κυβέρνηση στη διαβούλευση της ανέφερε ότι ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος από αυτούς που συλλέγει η FSA.

«Όσον αφορά τους χρόνους ταξιδιού και την απαίτηση για αερισμό, το θέμα που μας απασχολούσε περισσότερο, και νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο χρειάζεται δράση, αφορά ορισμένους από τους τομείς της πτηνοτροφίας, ιδίως τις όρνιθες ωοπαραγωγής, όπου παρατηρείται ερήμωση του πληθυσμού τέλος της ωφέλιμης ζωής τους», είπε.

«Υπήρχαν κάποιες αρκετά ανησυχητικές ενδείξεις και στατιστικά στοιχεία ότι είχατε υψηλή θνησιμότητα κατά την άφιξή σας στο σφαγείο και δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς μπορεί να αισθάνεται άνετα με αυτό».

Η Moy Park, η οποία προμηθεύει τους περισσότερους κορυφαίους λιανοπωλητές του Ηνωμένου Βασιλείου με κοτόπουλο, ήταν επιβλήθηκε πρόστιμο το 2017 αφού περισσότερα από 500 πουλιά βρέθηκαν νεκρά σε ένα από τα φορτηγά του όταν έφτασε σε ένα σφαγείο του Lincolnshire. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι εισήγαγε «κατάλληλα εποχιακά μέτρα για την υποστήριξη της κυκλοφορίας του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης κουρτινών στα φορτηγά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ένας εκπρόσωπος της BPC δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη συζήτηση γύρω από τη διαβούλευση της Defra για την ευημερία στις μεταφορές, αλλά δυστυχώς η διαβούλευση βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε απαρχαιωμένες μελέτες – μια σχεδόν 30 ετών – που δεν αντικατοπτρίζουν τις σύγχρονες πρακτικές. Τα δικά μας στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε ήδη πολύ μπροστά από τις προτάσεις που υποβάλλει η Defra.»