Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

September 27, 2022 0 Von admin

Το χρωματιστό σπαγγέτι είναι ένα ασφαλές για τη γεύση γεμιστικό αισθητήριο που είναι απλό στην παρασκευή του. Ένα υπέροχο αισθητηριακό παιχνίδι και καλή κινητική ιδέα για παιδιά όλων των ηλικιών! Πιάστε το, κόψτε το, στύψτε το, τραβήξτε το, τυλίξτε το και σφίξτε το, τα χρωματιστά μακαρόνια είναι μια υπέροχη βάση αισθήσεων που είναι διασκεδαστικό να παίζετε όλο το χρόνο.

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι
 1. Βράστε τα μακαρόνια σαν να τα φάτε, αλλά αφαιρέστε τα από το νερό λίγα λεπτά πριν ψηθούν πλήρως.
 2. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό για να αφαιρέσετε το άμυλο και να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους.
 3. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα μακαρόνια σε μια μεγάλη, επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα κατάψυξης.
 4. Προσθέστε αρκετές σταγόνες χρωστικής τροφίμων στη σακούλα.
 5. Κλείστε τη σακούλα, στη συνέχεια ανακινήστε και κάντε μασάζ μέχρι το χρώμα να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλα τα μακαρόνια. (Μερικές φορές βάζω τα χέρια μου μέσα, για να διασφαλίσω ότι το χρώμα κατανέμεται ομοιόμορφα. Φορέστε γάντια εάν αποφασίσετε να το κάνετε αυτό ή πλύνετε τα χέρια σας αρκετές φορές μετά.) Προσθέστε περισσότερο χρώμα τροφίμων, όπως χρειάζεται.
 6. Απλώστε τα χρωματιστά μακαρόνια σε ένα ταψί όσο πιο λεπτό μπορείτε και αφήστε να στεγνώσουν ελαφρά για τουλάχιστον 1 ώρα. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση της μεταφοράς χρώματος στα χέρια και τα ρούχα του παιδιού σας. Τα μακαρόνια σας πρέπει να είναι ακόμα μαλακά και εύκαμπτα όπως τα μαγειρεμένα μακαρόνια.
 7. Εάν τα ζυμαρικά στεγνώνουν καθώς παίζει το παιδί σας, ψεκάστε τα με λίγο νερό.
 8. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα χρωματιστά μακαρόνια σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα στο ψυγείο αφού το παιδί σας τελειώσει με το παιχνίδι και να τα χρησιμοποιήσετε ξανά μέσα σε 3 έως 5 ημέρες. Τα χρωματιστά μακαρόνια μπορούν να διατηρηθούν και στην κατάψυξη για 1 μήνα.
Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Καθώς το μικρό σας παίζει με τα χρωματιστά μακαρόνια, μπορεί να υπάρξει κάποια μεταφορά χρώματος από τα χρωματιστά μακαρόνια στα χέρια ή στα ρούχα του. Φορέστε ρούχα ή ρούχα για παιχνίδι για να προστατεύσετε τα ρούχα και πλύνετε τα χέρια με σαπούνι και νερό για να αφαιρέσετε το χρώμα.

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Καταλληλότητα ηλικίας για τον πίνακα καταμέτρησης καπακιών μπουκαλιών

Αυτή η δραστηριότητα είναι καλή για νήπια, προνήπια, παιδιά νηπιαγωγείου ηλικίας 3 ετών και άνω. Τα παιδιά μου είναι 4,5, 4,5 και 8 ετών.

Επίπεδο ακαταστασίας

Το επίπεδο ακαταστασίας για αυτή τη δραστηριότητα είναι μέτριο.

Δυσκολία στη δημιουργία

Ανετα.

Αναπτύχθηκαν δεξιότητες

Αισθητηριακό παιχνίδι, γλωσσική ανάπτυξη, αναγνώριση αριθμών, αναγνώριση χρωμάτων, συντονισμός χεριού-ματιού, λεπτές κινητικές δεξιότητες, παιχνίδι φαντασίας, δημιουργικότητα.

Προμήθειες

(Αυτή η ανάρτηση και η λίστα περιέχουν συνδέσμους συνεργατών για τη διευκόλυνσή σας. Εάν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους συνδέσμους, ενδέχεται να κερδίσω μια προμήθεια. Επισκεφτείτε την πολιτική αποκάλυψης για περισσότερες πληροφορίες.)

 • 2 φλιτζάνια (200 g) μαγειρεμένα μακαρόνια Μεγάλη πλαστική σακούλα κατάψυξης που σφραγίζεται ξανά για ανάμειξη
 • Πολλές σταγόνες τζελ ή κανονική βαφή τροφίμων
 • Δίσκος – σχάρα
 • Μπουκάλι ψεκασμού νερού
 • Αεροστεγές δοχείο ή επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα, για αποθήκευση

Βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές & κιτ παιχνιδιού!

Βιβλίο: Συναρπαστικοί κάδοι αισθήσεων για περίεργα παιδιά

Γνωρίζατε ότι έγραψα ένα βιβλίο με αισθητήρια κάδους; Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες Συναρπαστικός αισθητηριακός κάδος για περίεργα παιδιά. Ή πάρτε το αντίγραφό σας στο Αμαζόνα.

Ενεργοποιήστε το παιδί σας σε ώρες παιχνιδιού με τη πολύχρωμη συλλογή μου με περισσότερες από 60 δραστηριότητες, συνταγές και παιχνίδια με αισθητηριακές αποθήκες που βοηθούν στο σχηματισμό μνήμης, τη γλωσσική ανάπτυξη, τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και πολλά άλλα. Ιδανικό για νήπια από δεκαοκτώ μηνών έως τριών ετών και άνω, κάθε κάδος χρησιμοποιεί υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι και βοηθά να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των παιδιών σας για παιχνίδια που έχουν ξεχαστεί εδώ και καιρό.

Τα βαρετά απογεύματα γίνονται συναρπαστικά με καταπληκτικούς κάδους με βάση τα ζώα, όπως το Salty Shark Bay ή το Yarn Farm. Προσποιηθείτε τους κάδους παιχνιδιού, όπως το Sensory Play ή το Bubble Tea Party, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Και τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν τόσο πολύ που δεν θα ξέρουν καν ότι γίνονται εξυπνότερα με δραστηριότητες STEAM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνη και μαθηματικά), όπως Sink or Float Soup, Magnetic Letter Hunt ή Ice Cream Scoop and Count.

Με οδηγίες εγκατάστασης, λεπτομέρειες για το πώς να καθοδηγείτε το παιδί σας σε κάθε δραστηριότητα, προτάσεις για το τι να μιλήσει με το παιδί σας καθώς παίζει και άλλες χρήσιμες συμβουλές, το Mandisa σας δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για δημιουργικές αισθητηριακές δραστηριότητες που τα παιδιά σας είναι βέβαιο ότι θα λατρέψουν .

Σχεδιασμένο για νήπια 18 μηνών και άνω.

Βιβλίο: Βιβλίο δραστηριοτήτων Super STEAM για παιδιά

Η εκμάθηση όλων για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά προετοιμάζει τα παιδιά για σχολική επιτυχία—και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό! Παρακολουθήστε τα παιδιά να απολαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων STEAM καθώς χρωματίζουν φιλικά ψάρια, βοηθούν το νερό να βρει το δρόμο του προς τις ρίζες των δέντρων, λύνει μαθηματικά προβλήματα με λαβύρινθους και πολλά άλλα.

Μάθετε περισσότερα και πάρτε το αντίγραφό σας εδώ.

Σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 ετών και άνω.

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

Βιβλίο: Big Book of Riddles for Children

Γρίψέ μου αυτό: Ποιος είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξασκηθείς στην κριτική σκέψη ενώ έχεις μια έκρηξη; Το μεγάλο βιβλίο γρίφων για παιδιά, φυσικά! Από ξεκαρδιστικά λογοπαίγνια έως σκληρά πειράγματα εγκεφάλου, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων με εκατοντάδες γρίφους που τους δείχνουν πώς να σκέφτονται έξω από το κουτί.

 • 350 αινίγματα για παιδιά—Διασκεδάστε ώρες με γρίφους, λογοπαίγνια και αστεία, και μαθηματικά και λογικά παζλ που θα κάνουν τους τροχούς τους να γυρίσουν!
 • Να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους—Τα αινίγματα γίνονται πιο δύσκολα καθώς τα παιδιά προχωρούν στο βιβλίο, προκαλώντας τα καθώς γίνονται καλύτερα στην επίλυση γρίφων!
 • Ελέγξτε ξανά τη δουλειά τους—Τα παιδιά μπορούν να ελέγξουν τις απαντήσεις τους στο πίσω μέρος του βιβλίου με ένα εύχρηστο κλειδί απαντήσεων.

Βοηθήστε τα παιδιά να διευρύνουν το μυαλό τους ενώ διασκεδάζουν με αυτό το βιβλίο παζλ για παιδιά!

Σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 ετών παλιά και πάνω.

Τηλεοπτική εκπομπή: Περίεργη χειροτεχνία

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους μοιράζομαι τη νέα τηλεοπτική μου εκπομπή Curious Crafting, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στις TVOkids και TVOkids YouTube!

Τοποθετημένο στον απόλυτο χώρο χειροτεχνίας, το Curious Crafting είναι μια σύντομη σειρά προσχολικής ηλικίας για τη χαρά της κατασκευής χειροτεχνιών. Οδηγώ ένα περιστρεφόμενο καστ αξιολάτρευτων μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας (συμπεριλαμβανομένου του δικού μου) που φτιάχνουν μαγικά από κοινά οικιακά αντικείμενα.

Σε κάθε επεισόδιο μεταμορφώνουμε ανακυκλωμένα αντικείμενα σε μαγικές χειροτεχνίες όπως σχολικό λεωφορείο από χαρτόνι γάλακτος, μαριονέτα από χαρτοσακούλα ή χελώνα από βαμβάκι. Οι τεχνίτες μαθαίνουν και γελούν μέσα από κάθε δραστηριότητα, ενώ δείχνουν τι μπορεί να δημιουργήσει η νεαρή τους φαντασία.

Το Curious Crafting μοιράζεται την περιπέτεια και τη χαρά της δημιουργίας τέχνης με μαθήματα σε πακέτο για τη δημιουργία χειροτεχνιών στο σπίτι.

Αυτή η παράσταση είναι σχεδιασμένη για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5 ετών και άνω.

Το παιχνίδι είναι ο πυρήνας της μάθησης κατά τα πρώτα χρόνια και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά είναι αισθητηριακό παιχνίδι επειδή εμπλέκει όλες τις αισθήσεις του παιδιού (γεύση, αφή, όσφρηση, όραση και ακοή) και έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα Αισθητηριακά Παιχνίδια Κιτ μας είναι μερικοί διασκεδαστικοί και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε το παιδί σας αφοσιωμένο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε το αισθητηριακό παιχνίδι για να γαλουχήσετε το μυαλό του!

Αγοράστε τα έτοιμα κιτ παιχνιδιού μας εδώ.

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι

ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΠΑΓΚΕΤΙ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Πώς να φτιάξετε χρωματιστά σπαγγέτι για αισθησιακό παιχνίδι