Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

September 15, 2022 0 Von admin

Συνταγή μηλόπιτας Oobleck

Αυτή η μηλόπιτα oobleck είναι μια διασκεδαστική και εύκολη φθινοπωρινή αισθητηριακή δραστηριότητα για παιδιά όλων των ηλικιών! Ένα εξαιρετικά φθηνό πείραμα επιστήμης κουζίνας για να δοκιμάσετε αυτό το φθινόπωρο!

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Τι είναι το Oobleck;

Η παρασκευή του oobleck είναι ένα από εκείνα τα πειράματα επιστήμης της κουζίνας που είναι τόσο απλό να κάνετε στο σπίτι που θα αναρωτιέστε γιατί δεν το έχετε ξανακάνει. Το να φτιάξεις oobleck είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις. Απαιτεί μόνο δύο συστατικά: νερό και άμυλο καλαμποκιού. Όταν αυτά τα δύο συστατικά συνδυάζονται στις σωστές μερίδες, δημιουργείται αυτή η εκπληκτική αισθητηριακή ουσία που αισθάνεται φανταστική ανάμεσα στα δάχτυλά σας.

Το Oobleck δεν είναι ούτε στερεό ούτε υγρό. Θα λειτουργεί είτε σαν υγρό ενός στερεού, ανάλογα με την πίεση που ασκείτε σε αυτό. Αυτός ο τύπος υγρού είναι γνωστός ως α μη νευτώνειο ρευστό.

Ασκήστε πολλή πίεση πιέζοντάς το σφιχτά στην παλάμη του χεριού σας και θα νιώσετε σαν μια συμπαγής μπάλα. Ωστόσο, τη στιγμή που θα ανοίξετε το χέρι σας, θα ρέει έξω και θα στάζει ανάμεσα στα δάχτυλά σας σαν υγρό.

Αν θέλετε να φτιάξετε κανονικό oobleck, δείτε αυτή τη συνταγή εδώ. Δείτε αυτές τις άλλες καταπληκτικές συνταγές και τρόπους για να παίξετε με το oobleck εδώ.

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Τι είναι το Apple Pie Oobleck;

Το Apple Pie Oobleck είναι το oobleck με μερικά επιπλέον συστατικά που προστίθενται για να μυρίζει και να μοιάζει με μηλόπιτα! Τα επιπλέον συστατικά είναι επίσης πολύ προσιτά και υπάρχουν μερικές διαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις εάν δεν έχετε τα πάντα στη λίστα.

Το Oobleck είναι επίσης εκπληκτικό για όλες τις ηλικίες, καθώς είναι ασφαλές στη γεύση. Αυτή η μηλόπιτα oobleck που θα φτιάξουμε όμως είναι δεν έχει ασφαλή γεύση αφού χρησιμοποιεί κόκκινο χρώμα. Αν θέλετε να το κάνετε ασφαλές στη γεύση, παραλείψτε την κόκκινη βαφή και χρησιμοποιήστε αντί αυτού κόκκινη χρωστική τροφίμων.

Θα θέλετε να παίξετε με αυτή τη μηλόπιτα oobleck slime για ώρες!

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Συστατικά για μηλόπιτα Oobleck

Χρειάζονται τέσσερα συστατικά για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μήλο – άμυλο καλαμποκιού, χυμός μήλου, μπαχαρικό για μηλόπιτα και κόκκινη μπογιά!

Για να προσθέσετε χρώμα, χρησιμοποιήστε βαφή τέμπερας πάνω από χρωστικές τροφίμων για να αποφευχθεί τυχόν λεκέδες των χεριών ή/και των ρούχων.

Για αυτή τη μηλόπιτα oobleck μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό μπαχαρικών για να δημιουργήσετε το άρωμα της μηλόπιτας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικό μηλόπιτας.

Για να ανακατέψω τα υλικά μαζί χρησιμοποίησα ένα μεγάλο μπολ. Οποιοδήποτε μεγάλο μπολ ανάμειξης θα κάνει. Οσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα. Συνιστώ να ανακατεύετε το παιχνίδι στο ίδιο μπολ για να μειώσετε την ακαταστασία, έτσι εάν έχετε ένα πλαστικό μπολ ανάμειξης που θα λειτουργούσε καλύτερα ειδικά με μικρότερα παιδιά.

Συνιστώ επίσης να καλύψετε την επιφάνειά σας με ένα πλαστικό τραπεζομάντιλο ή χαρτί κρεοπωλείου ή Kraft. Μπορείτε επίσης να βάλετε το μπολ σε ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης, το είδος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε πράγματα κάτω από το κρεβάτι σας ή αυτό που αποκαλώ επίσης κάδο αισθήσεων!

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck;

Αν ρίξετε μια ματιά στον μετρητή ακαταστασίας στο τέλος αυτής της ανάρτησης, θα δείτε ότι αυτή η δραστηριότητα έχει έναν από τους υψηλότερους ακατάστατους παράγοντες εκεί έξω. Αυτή είναι μια ακατάστατη δραστηριότητα. Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό, αλλά να θυμάστε μόνο δύο πράγματα. Πρώτον, αυτό είναι το είδος του χάους που είναι εκπληκτικά διασκεδαστικό για τα παιδιά σας (πιστέψτε με ότι θα το λατρέψουν). Δεύτερον, το oobleck είναι εκπληκτικά εύκολο να καθαριστεί!

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε! Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα κουτάλι, αλλά πιστέψτε με, εσείς και το παιδί σας θα καταλάβετε γρήγορα ότι αυτό είναι πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί είναι με τα χέρια σας. Σκάψτε λοιπόν και γίνετε ακατάστατοι! Με άφησα τα παιδιά να κάνουν τη μίξη και τους άρεσε!

Συνεχίστε να ανακατεύετε τα υλικά μαζί μέχρι να έχετε τη σωστή σύσταση. Η σωστή συνοχή για το oobleck θα μοιάζει με μέλι στα χέρια σας, αλλά όταν στο μπολ είναι σαν ένα στερεό. Όταν σπρώχνετε τα χέρια σας μέσα από αυτό, θα δώσει και σχεδόν θα σκιστεί αν σύρετε τα δάχτυλά σας μέσα από αυτό.

Πώς να φτιάξετε Apple Pie Oobleck για το φθινόπωρο

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο άμυλο καλαμποκιού ή νερό όπως χρειάζεται, γι‘ αυτό έχετε το καθένα στο χέρι για παν ενδεχόμενο. Θα ξέρετε ότι το oobleck σας είναι έτοιμο όταν το κρατήσετε στα χέρια σας και κάνετε μια γροθιά γύρω του, παραμένει σε μια συμπαγή μορφή μπάλας αλλά τη στιγμή που ανοίγετε τη γροθιά σας αναβλύζει σαν υγρό.

Προμήθειες συνταγών για Easy Apple Pie Oobleck

(Αυτή η ανάρτηση και η λίστα περιέχουν συνδέσμους συνεργατών για τη διευκόλυνσή σας. Εάν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους συνδέσμους, ενδέχεται να κερδίσω μια προμήθεια. Επισκεφτείτε την πολιτική αποκάλυψης για περισσότερες πληροφορίες.)

 • 2 φλιτζάνια άμυλο καλαμποκιού
 • 1 φλιτζάνι χυμό μήλου ή νερό
 • 1 κουταλιά της σούπας μπαχαρικό μηλόπιτας (ή 1/2 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο, 1/2 κουταλιά της σούπας μπαχάρι και 1 κουταλιά της σούπας κανέλα)
 • 3 κουταλιές της σούπας κόκκινη τέμπερα που πλένεται (ή πολλές σταγόνες χρώμα)

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να αποθηκεύσετε το oobleck;

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το oobleck της μηλόπιτας σας σε αεροστεγές δοχείο για έως και 24 ώρες. Μετά από αυτό θα αρχίσει να αναπτύσσεται μούχλα.

Πώς να πετάξετε το oobleck;

Αφήστε το oobleck σας να στεγνώσει εντελώς και θα μετατραπεί σε σκόνη που μπορεί εύκολα να σκουπιστεί ή να σκουπιστεί με ηλεκτρική σκούπα. Μην πετάξετε το oobleck σας στην αποχέτευση γιατί θα τα βουλώσει. Πετάξτε το oobleck σας στο κομπόστ ή στα σκουπίδια.

Καταλληλότητα ηλικίας

Αυτή η δραστηριότητα είναι καλή για νήπια, προνήπια, παιδιά νηπιαγωγείου ηλικίας 3 ετών και άνω. Τα παιδιά μου είναι 4,5, 4,5 και 8 ετών.

Επίπεδο ακαταστασίας

Το επίπεδο ακαταστασίας για αυτή τη δραστηριότητα είναι υψηλό.

Δυσκολία στη δημιουργία

Ανετα.

Αναπτύχθηκαν δεξιότητες

Αισθητηριακό παιχνίδι, γλωσσική ανάπτυξη, αναγνώριση αριθμών, αναγνώριση χρωμάτων, συντονισμός χεριού-ματιού, λεπτές κινητικές δεξιότητες, παιχνίδι φαντασίας, δημιουργικότητα.

Τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού:

 1. ενθαρρύνει την ανάπτυξη λεπτών και αδρών κινητικών δεξιοτήτων.
 2. υποστηρίζει την ανάπτυξη της γλώσσας.
 3. μπορεί να ηρεμήσει και να ανακουφίσει το άγχος.
 4. προάγει και ενισχύει τη μνήμη. και
 5. βοηθά στην ανάπτυξη των νευρικών συνδέσεων που απαιτεί ο εγκέφαλος για ανώτερη μάθηση.

Βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές & κιτ παιχνιδιού!

Βιβλίο: Συναρπαστικοί κάδοι αισθήσεων για περίεργα παιδιά

Γνωρίζατε ότι έγραψα ένα βιβλίο με αισθητήρια κάδους; Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες Συναρπαστικός αισθητηριακός κάδος για περίεργα παιδιά. Ή πάρτε το αντίγραφό σας στο Αμαζόνα.

Τα βαρετά απογεύματα γίνονται συναρπαστικά με καταπληκτικούς κάδους με βάση τα ζώα, όπως το Salty Shark Bay ή το Yarn Farm. Προσποιηθείτε τους κάδους παιχνιδιού, όπως το Sensory Play ή το Bubble Tea Party, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Και τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν τόσο πολύ που δεν θα ξέρουν καν ότι γίνονται εξυπνότερα με δραστηριότητες STEAM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνη και μαθηματικά), όπως Sink or Float Soup, Magnetic Letter Hunt ή Ice Cream Scoop and Count.

Σχεδιασμένο για νήπια 18 μηνών και άνω.

Βιβλίο: Βιβλίο δραστηριοτήτων Super STEAM για παιδιά

Η εκμάθηση όλων για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά προετοιμάζει τα παιδιά για σχολική επιτυχία—και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό! Παρακολουθήστε τα παιδιά να απολαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων STEAM καθώς χρωματίζουν φιλικά ψάρια, βοηθούν το νερό να βρει το δρόμο του προς τις ρίζες των δέντρων, λύνει μαθηματικά προβλήματα με λαβύρινθους και πολλά άλλα.

Μάθετε περισσότερα και πάρτε το αντίγραφό σας εδώ.

Σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 ετών και άνω.

Βιβλίο: Big Book of Riddles for Children

Γρίψέ μου αυτό: Ποιος είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξασκηθείς στην κριτική σκέψη ενώ έχεις μια έκρηξη; Το μεγάλο βιβλίο γρίφων για παιδιά, φυσικά! Από ξεκαρδιστικά λογοπαίγνια έως σκληρά πειράγματα εγκεφάλου, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων με εκατοντάδες γρίφους που τους δείχνουν πώς να σκέφτονται έξω από το κουτί.

 • 350 αινίγματα για παιδιά—Διασκεδάστε ώρες με γρίφους, λογοπαίγνια και αστεία, και μαθηματικά και λογικά παζλ που θα κάνουν τους τροχούς τους να γυρίσουν!
 • Ανεβάστε τις δεξιότητές τους—Τα αινίγματα γίνονται πιο δύσκολα καθώς τα παιδιά προχωρούν στο βιβλίο, προκαλώντας τα καθώς γίνονται καλύτερα στην επίλυση γρίφων!
 • Ελέγξτε ξανά τη δουλειά τους—Τα παιδιά μπορούν να ελέγξουν τις απαντήσεις τους στο πίσω μέρος του βιβλίου με ένα εύχρηστο κλειδί απαντήσεων.

Βοηθήστε τα παιδιά να διευρύνουν το μυαλό τους ενώ διασκεδάζουν με αυτό το βιβλίο παζλ για παιδιά!

Σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 ετών παλιά και πάνω.

Τηλεοπτική εκπομπή: Περίεργη χειροτεχνία

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους μοιράζομαι τη νέα τηλεοπτική μου εκπομπή Curious Crafting, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στις TVOkids και TVOkids YouTube!

Τοποθετημένο στον απόλυτο χώρο χειροτεχνίας, το Curious Crafting είναι μια σύντομη σειρά προσχολικής ηλικίας για τη χαρά της κατασκευής χειροτεχνιών. Οδηγώ ένα περιστρεφόμενο καστ αξιολάτρευτων μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας (συμπεριλαμβανομένου του δικού μου) που φτιάχνουν μαγικά από κοινά οικιακά αντικείμενα.

Σε κάθε επεισόδιο μεταμορφώνουμε ανακυκλωμένα αντικείμενα σε μαγικές χειροτεχνίες όπως σχολικό λεωφορείο από χαρτόνι γάλακτος, μαριονέτα από χαρτοσακούλα ή χελώνα από βαμβάκι. Οι τεχνίτες μαθαίνουν και γελούν μέσα από κάθε δραστηριότητα, ενώ δείχνουν τι μπορεί να δημιουργήσει η νεαρή τους φαντασία.

Το Curious Crafting μοιράζεται την περιπέτεια και τη χαρά της δημιουργίας τέχνης με μαθήματα σε πακέτο για τη δημιουργία χειροτεχνιών στο σπίτι.

Αυτή η παράσταση είναι σχεδιασμένη για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας 2,5 ετών και άνω.

Το παιχνίδι είναι ο πυρήνας της μάθησης κατά τα πρώτα χρόνια και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά είναι αισθητηριακό παιχνίδι επειδή εμπλέκει όλες τις αισθήσεις του παιδιού (γεύση, αφή, όσφρηση, όραση και ακοή) και έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα Αισθητηριακά Παιχνίδια Κιτ μας είναι μερικοί διασκεδαστικοί και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε το παιδί σας αφοσιωμένο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε το αισθητηριακό παιχνίδι για να γαλουχήσετε το μυαλό του!

Αγοράστε τα έτοιμα κιτ παιχνιδιού μας εδώ.

Σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3 ετών και άνω.

ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ OOBLECK για ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!