Τερματίστε το Debeaking στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τερματίστε το Debeaking στο Ηνωμένο Βασίλειο

Mai 20, 2022 0 Von admin

ΛΟΝΔΙΝΟ, 20ου Μάιος 2022

Το Συντηρητικό Ίδρυμα για την Προστασία των Ζώων (CAWF) δημοσίευσε σήμερα μια έκθεση σχετικά με την πρακτική του κόψιμο του ράμφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έκθεση, «The Case for Ending Beak Trimming», περιγράφει τι συνεπάγεται το κόψιμο του ράμφους και πώς δικαιολογείται επί του παρόντος, τις οικονομικές επιπτώσεις της χρήσης του και, τελικά, γιατί πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτήν την επώδυνη πρακτική. Το κόψιμο του ράμφους χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία αυγών. Αυτό αντιστοιχεί σε δεκάδες εκατομμύρια κότες στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποφέρουν από αυτήν την πρακτική. Συγκεκριμένα, στην έκθεση επισημαίνονται:

  • Τα σοβαρά προβλήματα ευεξίας που σχετίζονται με το κόψιμο του ράμφους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι νεοσσοί βιώνουν πόνο και στρες όταν ακρωτηριάζονται τα ράμφη τους. Η άκρη του ράμφους περιέχει πολλούς αισθητηριακούς υποδοχείς και χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ενός ευρέος φάσματος συμπεριφορών όπως η αρπαγή τροφής, η κατασκευή φωλιών και η αλληλεπίδραση με συνομηλίκους.
  • Η ανάγκη αντιμετώπισης των υποκείμενων ζητημάτων που προκαλούν το ράμφισμα των φτερών. Το κόψιμο του ράμφους είναι άμεσο αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της παραγωγής πουλερικών και δεν θα ήταν απαραίτητο σε λιγότερο έντονα συστήματα παραγωγής που επιτρέπουν στις κότες αρκετό χώρο για να κινηθούν.
  • Πιθανές εναλλακτικές λύσεις για το κόψιμο του ράμφους. Υπάρχουν πολλοί ελεγχόμενοι παράγοντες που έχουν αντίκτυπο στα επίπεδα ραμφίσματος φτερών, όπως η διατροφή, η πυκνότητα του αποθέματος και η πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο όπου οι κότες μπορούν να αναζητήσουν τροφή.
  • Η μεγάλη καθυστέρηση στη θέσπιση νομοθεσίας για την απαγόρευση της πρακτικής. Πριν από 25 χρόνια (1997) η Επιτροπή Προστασίας των Αγροτικών Ζώων χαρακτήρισε την πρακτική «μείζονα προσβολή» και έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που η κυβέρνηση δήλωσε για πρώτη φορά ότι η πρακτική του κόψιμο του ράμφους έπρεπε να απαγορευτεί (το 2010).
  • Οι άλλες χώρες που επέβαλαν με επιτυχία νομικές απαγορεύσεις. Η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Ελβετία, έχουν όλα ψηφίσει νομοθεσία για τον τερματισμό του κουρεύματος του ράμφους στη βιομηχανία αυγών.

Αυτή η έκθεση αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκστρατείας του Conservative Animal Welfare Foundation για τη βελτίωση των συνθηκών καλής διαβίωσης για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες. Το CAWF είναι μέλος του συνασπισμού Beatrice’s Bill μαζί με το The Humane League και το RSPCA, το οποίο επιδιώκει να τερματίσει τα κλουβιά για ωοτόκες όρνιθες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το νομοσχέδιο της Beatrice (που πήρε το όνομά του από τη Beatrice, μια κότα διάσωσης) αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά μέλη του βουλευτή του βουλευτή του CAWF Henry Smith για τον τερματισμό των κλωβών για ωοτόκες όρνιθες, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη έκθεση για το κόψιμο του ράμφους εδώ και την έκθεση του Conservative Animal Welfare Foundation σχετικά με τα κλουβιά για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες εδώ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Beatrice’s Bill εδώ.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε: «Η απαγόρευση της πρακτικής του κόψιμο του ράμφους έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά δεν είναι κάτι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα. Οι κότες χρειάζονται κατάλληλα περιβάλλοντα για να ασκήσουν τις φυσικές τους συμπεριφορές, και μόνο με την απομάκρυνση από τα εντατικά συστήματα παραγωγής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την καρδιά του ζητήματος.

«Ο συνασπισμός του Beatrice’s Bill, του οποίου είναι περήφανο μέλος το Conservative Animal Welfare Foundation, προτρέπει την κυβέρνηση να ξεκινήσει μια πρόσκληση για αποδείξεις χωρίς καθυστέρηση σχετικά με τον τερματισμό των κλωβών για τις ωοπαραγωγικές όρνιθες. Αυτές οι περιβαλλοντικές αλλαγές είναι που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πρόληψη του ραμφίσματος φτερών και, επομένως, στο να καταστήσουν το κόψιμο του ράμφους περιττό».

Ο βουλευτής Χένρι Σμιθ, προστάτης του Συντηρητικού Ιδρύματος Ευημερίας των Ζώων, σχολίασε:

Αυτή η έκθεση είναι μια δύσκολη αλλά σημαντική ανάγνωση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Το κόψιμο του ράμφους όχι μόνο είναι εξαιρετικά επώδυνο για τους νεοσσούς που εμπλέκονται, αλλά στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζει τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει το ράμφισμα των φτερών, κάτι που οφείλεται στις σκληρές συνθήκες περιορισμού στις οποίες διατηρούνται. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες και να βελτιώσουμε το περιβάλλον στο ποιες ωοτόκες όρνιθες εκτρέφονται, αντί να τις ακρωτηριάζουμε για να ταιριάζουν στο σύστημα παραγωγής μας

Η βουλευτής Tracey Crouch, προστάτης του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε:

Κάθε χρόνο εκατομμύρια νεοσσοί -λίγων ημερών- ακρωτηριάζουν το ράμφος τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως χώρα που υπερηφανεύεται για τα υψηλά πρότυπα γεωργίας, αυτό απλώς δεν είναι αρκετά καλό. Η απαγόρευση για το κόψιμο του ράμφους έχει καθυστερήσει πολύ, έχει περάσει πάνω από μια δεκαετία από τότε που συζητήθηκε για πρώτη φορά αυτό το μέτρο και πρέπει τώρα να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση