Το Waitrose υποστηρίζει κλωβούς απόληξης για ωοτόκες όρνιθες

Το Waitrose υποστηρίζει κλωβούς απόληξης για ωοτόκες όρνιθες

Februar 1, 2022 0 Von admin

Χθες (Δευτέρα 31 Ιανουαρίου) το Conservative Animal Welfare Foundation (CAWF), η Humane League και ο προστάτης του CAWF Henry Smith MP συναντήθηκαν στο κατάστημα Waitrose Victoria με τη βρετανική εταιρεία τροφίμων Waitrose για να συζητήσουν την υποστήριξη για τον τερματισμό κλωβών για ωοτόκες όρνιθες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο βουλευτής Henry Smith ηγήθηκε του νομοσχεδίου Hen Caging (Prohibition) Bill, γνωστό ως «Beatrice’s Bill» μετά τη διάσωση της κότας στο επίκεντρο μιας εκστρατείας που συντονίστηκε από το Conservative Animal Welfare Foundation και το The Humane League, το οποίο στοχεύει να δει το Ηνωμένο Βασίλειο τελικοί κλωβοί για όρνιθες ωοπαραγωγής. Το νομοσχέδιο είχε την πρώτη του ανάγνωση στις 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Waitrose πρωτοστατεί στην εφαρμογή πολιτικών χωρίς κλουβιά για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο λιανοπωλητής είναι εντελώς χωρίς κλουβιά σε όλα τα αυγά (συμπεριλαμβανομένου του κελύφους και των συστατικών) από το 2008.

Αν και τα αυγά χωρίς κλουβιά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους καταναλωτές, το 35% των ωοπαραγωγών ορνίθων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περίπου 14 εκατομμύρια κότες, εξακολουθούν να ζουν σε κλουβιά.

Τα κλουβιά βλάπτουν σοβαρά την ευημερία των ορνίθων, περιορίζοντας την κίνησή τους και απογοητεύοντας την ικανότητά τους να εκτελούν έμφυτες συμπεριφορές όπως χτυπήματα φτερών, τέντωμα, τίναγμα σώματος, κούνημα της ουράς, αναζήτηση τροφής, λούσιμο σκόνης, κούρνιασμα και φωλιά.

Η έκθεση του Conservative Animal Welfare Foundation Απαγόρευση κλουβιών για ωοτόκες όρνιθες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία Beatrice’s Bill εδώ.

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, σχολίασε: Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να συναντηθούμε με τον Waitrose σήμερα και να ακούσουμε για την υποστήριξή τους για τον τερματισμό κλωβών για ωοτόκες όρνιθες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι τόσο σημαντικό οι λιανοπωλητές τροφίμων να μιλούν ενάντια στις σπαραξικάρδιες πρακτικές που σήμερα βλέπουν εκατομμύρια κότες να εκτρέφονται σε στενές συνθήκες σε αυτή τη χώρα.

Υπάρχει ισχυρή υποστήριξη για τον τερματισμό των κλουβιών μεταξύ των λιανοπωλητών του Ηνωμένου Βασιλείου – η συντριπτική πλειονότητα των οποίων έχει δεσμευτεί να απελευθερωθεί από κλουβιά έως τουλάχιστον το 2025, ενώ πολλοί έχουν ήδη κάνει αυτή τη μετάβαση. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει για τον τερματισμό των κλουβιών για τις ωοτόκες όρνιθες και, ως εκ τούτου, να φέρει τους νόμους μας σε πιο στενή ευθυγράμμιση με το αίσθημα των βρετανικών εμπόρων λιανικής, όπως η Waitrose, καθώς και του ευρύτερου κοινού

Η Cordelia Britton, Επικεφαλής Προγραμμάτων στο The Humane League UK, δήλωσε:Η Waitrose έχει λίγους συνομηλίκους όσον αφορά την υποστήριξη των υψηλών προτύπων καλής διαβίωσης των ζώων και χαίρομαι που συνεχίζουν να κάνουν το σωστό, υποστηρίζοντας την εκστρατεία μας για να θέσουμε εκτός νόμου τα κλουβιά για τις κότες μια για πάντα. Η φωνή τους είναι ένα ισχυρό παράδειγμα, το οποίο ελπίζουμε να ακολουθήσει και ο υπόλοιπος κλάδος των τροφίμων

Ο John Gregson, Σύμβουλος Δεοντολογίας και Αειφορίας στην Waitrose, σχολιάζει:“Χαιρετίζουμε όλες τις προσπάθειες για τη βελτίωση της καλής διαβίωσης των ζώων εκτροφής. Όλα τα αυγά μας, είτε με τσόφλι είτε χρησιμοποιούνται ως συστατικά στα προϊόντα μας, είναι ελεύθερης βοσκής για πάνω από 13 χρόνια.

Οι αγρότες που προμηθεύουν Waitrose έχουν μακρά ιστορία στην πρωτοπορία στην καλή διαβίωση των ζώων και έχουν λάβει ευρεία αναγνώριση για τη δέσμευσή τους. Οι κότες Waitrose στεγάζονται σε μικρότερα μεγέθη κοπαδιών από το πρότυπο του Ηνωμένου Βασιλείου με καθημερινή πρόσβαση στην ύπαιθρο.

Είμαστε πρωτοπόροι στη νέα τεχνολογία που μας επιτρέπει να μετράμε τη συναισθηματική ευημερία των ζώων φάρμας. Η εφαρμογή Good Life, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Scotland’s Rural College (SRUC), χρησιμοποιείται από όλες τις φάρμες που μας προμηθεύουν αυγά