Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

September 17, 2022 0 Von admin

Το Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun είναι ένα διασκεδαστικό και εύκολο επιστημονικό πείραμα για παιδιά! Αυτή η απλή στη ρύθμιση δραστηριότητα STEM είναι η τέλεια δραστηριότητα για το σπίτι ή στην τάξη αυτό το φθινόπωρο.

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Επιστημονική Διασκέδαση Fizzy Apple Volcanoes

Η δημιουργία ηφαιστείων μήλων στο σπίτι είναι ένα από εκείνα τα εξαιρετικά εύκολα πειράματα επιστήμης της κουζίνας, που κάθε παιδί πρέπει να βιώσει ειδικά κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, την περίοδο συλλογής μήλων. Όταν το έφτιαξα για τα παιδιά μου, το αγάπησαν απόλυτα. Τα πειράματα με αφρώδη μαγειρική σόδα είναι πάντα μεγάλη επιτυχία στο σπίτι μας. Τα χρώματα, οι μυρωδιές, οι ήχοι και οι φυσαλίδες! Αυτή η διασκεδαστική και εύκολη χημική αντίδραση ήταν εξίσου επιστήμη και αισθητική!

Επιστήμη για όλες τις ηλικίες

Ένα από τα σπουδαία πράγματα αυτής της δραστηριότητας είναι ότι είναι ασφαλές για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά είναι αρκετά συναρπαστικό για να διασκεδάσει και παιδιά μεγαλύτερης σχολικής ηλικίας! Τα κύρια συστατικά αυτής της χημικής αντίδρασης είναι η μαγειρική σόδα και το ξύδι, κοινά είδη οικιακής κουζίνας που είναι εύκολα διαθέσιμα στο παντοπωλείο.

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Εύκολα πειράματα με ανθρακούχο μαγειρική σόδα και ξύδι

Θέλετε να δοκιμάσετε περισσότερα πειράματα με μαγειρική σόδα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τα άλλα πειράματά μας με αεριούχα όπως το δικό μας

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Πώς να φτιάξετε ηφαίστεια της Apple

 1. Χρησιμοποιήστε μια κορυφή για να κάνετε μια τρύπα στην κορυφή του μήλου. Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να κάνετε την τρύπα λίγο μεγαλύτερη.
 2. Γεμίστε την τρύπα εξ ολοκλήρου με μαγειρική σόδα.
 3. Προσθέστε χρώμα τροφίμων και μερικές σταγόνες για σαπούνι πιάτων.
 4. Γεμίστε ένα μπουκάλι με ξύδι. Μπορείτε να ανακατέψετε σε λίγο νερό για να κάνετε το ξύδι σας να πάει περισσότερο. Ανακατεύουμε 1/3 νερό με 2/3 ξύδι.
 5. Στύψτε το ξύδι στο μήλο και δείτε το να ξεσπά με ανθρακούχο. Συνεχίστε να προσθέτετε ξύδι μέχρι να σταματήσει η αντίδραση.
Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun
Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun
Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Επιστήμη πίσω από τα ηφαίστεια Fizzy Apple

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε μαγειρική σόδα με ξύδι; Σφυρίζω! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό με δύο φαινομενικά κοινά συστατικά. Η μαγειρική σόδα είναι μια βάση και το ξύδι είναι ένα οξύ. Όταν ένα οξύ και μια βάση αναμειγνύονται παράγουν ένα αέριο που ονομάζεται διοξείδιο του άνθρακα.

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun
Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Προμήθειες για ηφαίστεια Fizzy Apple

(Αυτή η ανάρτηση και η λίστα περιέχουν συνδέσμους συνεργατών για τη διευκόλυνσή σας. Εάν κάνετε μια αγορά χρησιμοποιώντας έναν από αυτούς τους συνδέσμους, ενδέχεται να κερδίσω μια προμήθεια. Επισκεφτείτε την πολιτική αποκάλυψης για περισσότερες πληροφορίες.)

 • Καβούρια ή μήλα
 • Μαγειρική σόδα
 • Ξύδι
 • Πιέστε το μπουκάλι ή το σταγονόμετρο για τα μάτια
 • Μαχαίρι (μόνο για ενήλικες)
 • Δίσκος ή αισθητήριος κάδος
Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Καταλληλότητα ηλικίας για τα ηφαίστεια Fizzy Apple

Αυτή η δραστηριότητα είναι καλή για νήπια, προνήπια, παιδιά νηπιαγωγείου ηλικίας 3 ετών και άνω. Τα παιδιά μου είναι 4,5, 4,5 και 8 ετών.

Επίπεδο ακαταστασίας

Το επίπεδο ακαταστασίας για αυτή τη δραστηριότητα είναι υψηλό.

Δυσκολία στη δημιουργία

Ανετα.

Αναπτύχθηκαν δεξιότητες

Αισθητηριακό παιχνίδι, γλωσσική ανάπτυξη, αναγνώριση αριθμών, αναγνώριση χρωμάτων, συντονισμός χεριού-ματιού, λεπτές κινητικές δεξιότητες, παιχνίδι φαντασίας, δημιουργικότητα.

Τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού:

 1. ενθαρρύνει την ανάπτυξη λεπτών και αδρών κινητικών δεξιοτήτων.
 2. υποστηρίζει την ανάπτυξη της γλώσσας.
 3. μπορεί να ηρεμήσει και να ανακουφίσει το άγχος.
 4. προάγει και ενισχύει τη μνήμη. και
 5. βοηθά στην ανάπτυξη των νευρικών συνδέσεων που απαιτεί ο εγκέφαλος για ανώτερη μάθηση.

Δείτε τα βιβλία μου, τηλεοπτικές εκπομπές και κιτ παιχνιδιού!

Βιβλίο: Συναρπαστικοί κάδοι αισθήσεων για περίεργα παιδιά

Fizzy Apple Volcanoes: Easy STEM Fun

Γνωρίζατε ότι έγραψα ένα βιβλίο με αισθητήρια κάδους; Κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες Συναρπαστικός αισθητηριακός κάδος για περίεργα παιδιά. Ή πάρτε το αντίγραφό σας στο Αμαζόνα.

Τα βαρετά απογεύματα γίνονται συναρπαστικά με καταπληκτικούς κάδους με βάση τα ζώα, όπως το Salty Shark Bay ή το Yarn Farm. Προσποιηθείτε τους κάδους παιχνιδιού, όπως το Sensory Play ή το Bubble Tea Party, ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία. Και τα παιδιά σας θα διασκεδάσουν τόσο πολύ που δεν θα ξέρουν καν ότι γίνονται εξυπνότερα με δραστηριότητες STEAM (επιστήμη, τεχνολογία, μηχανική, τέχνη και μαθηματικά), όπως Sink or Float Soup, Magnetic Letter Hunt ή Ice Cream Scoop and Count.

Βιβλίο: Βιβλίο δραστηριοτήτων Super STEAM για παιδιά

Δωρεάν πρότυπα Apple για τέχνες και χειροτεχνίες

Η εκμάθηση όλων για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, την τέχνη και τα μαθηματικά προετοιμάζει τα παιδιά για σχολική επιτυχία—και μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό! Παρακολουθήστε τα παιδιά να απολαμβάνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων STEAM καθώς χρωματίζουν φιλικά ψάρια, βοηθούν το νερό να βρει το δρόμο του προς τις ρίζες των δέντρων, λύνει μαθηματικά προβλήματα με λαβύρινθους και πολλά άλλα.

Μάθετε περισσότερα και πάρτε το αντίγραφό σας εδώ.

Βιβλίο: Big Book of Riddles for Children

Γρίψέ μου αυτό: Ποιος είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να εξασκηθείς στην κριτική σκέψη ενώ έχεις μια έκρηξη; Το μεγάλο βιβλίο γρίφων για παιδιά, φυσικά! Από ξεκαρδιστικά λογοπαίγνια έως σκληρά πειράγματα εγκεφάλου, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων με εκατοντάδες γρίφους που τους δείχνουν πώς να σκέφτονται έξω από το κουτί.

 • 350 αινίγματα για παιδιά—Διασκεδάστε ώρες με γρίφους, λογοπαίγνια και αστεία, και μαθηματικά και λογικά παζλ που θα κάνουν τους τροχούς τους να γυρίσουν!
 • Ανεβάστε τις δεξιότητές τους—Τα αινίγματα γίνονται πιο δύσκολα καθώς τα παιδιά προχωρούν στο βιβλίο, προκαλώντας τα καθώς γίνονται καλύτερα στην επίλυση γρίφων!
 • Ελέγξτε ξανά τη δουλειά τους—Τα παιδιά μπορούν να ελέγξουν τις απαντήσεις τους στο πίσω μέρος του βιβλίου με ένα εύχρηστο κλειδί απαντήσεων.

Βοηθήστε τα παιδιά να διευρύνουν το μυαλό τους ενώ διασκεδάζουν με αυτό το βιβλίο παζλ για παιδιά!

Σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 6 ετών παλιά και πάνω.

Τηλεοπτική εκπομπή: Περίεργη χειροτεχνία

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους μοιράζομαι τη νέα τηλεοπτική μου εκπομπή Curious Crafting, η οποία ξεκίνησε την 1η Ιουλίου στις TVOkids και TVOkids YouTube!

Αυτή η παράσταση έχει να κάνει με διασκεδαστικές και εύκολες χειροτεχνίες για νήπια και παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Τοποθετημένο στον απόλυτο χώρο χειροτεχνίας, το Curious Crafting είναι μια σύντομη σειρά προσχολικής ηλικίας για τη χαρά της κατασκευής χειροτεχνιών. Οδηγώ ένα περιστρεφόμενο καστ αξιολάτρευτων μικρών παιδιών προσχολικής ηλικίας (συμπεριλαμβανομένου του δικού μου) που φτιάχνουν μαγικά από κοινά οικιακά αντικείμενα.

Σε κάθε επεισόδιο μεταμορφώνουμε ανακυκλωμένα αντικείμενα σε μαγικές χειροτεχνίες όπως σχολικό λεωφορείο από χαρτόνι γάλακτος, μαριονέτα από χαρτοσακούλα ή χελώνα από βαμβάκι. Οι τεχνίτες μαθαίνουν και γελούν μέσα από κάθε δραστηριότητα, ενώ δείχνουν τι μπορεί να δημιουργήσει η νεαρή τους φαντασία.

Το Curious Crafting μοιράζεται την περιπέτεια και τη χαρά της δημιουργίας τέχνης με μαθήματα σε πακέτο για τη δημιουργία χειροτεχνιών στο σπίτι.

Το παιχνίδι είναι ο πυρήνας της μάθησης κατά τα πρώτα χρόνια και μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Ένα από τα πιο σημαντικά από αυτά είναι αισθητηριακό παιχνίδι επειδή εμπλέκει όλες τις αισθήσεις του παιδιού (γεύση, αφή, όσφρηση, όραση και ακοή) και έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Τα Αισθητηριακά Παιχνίδια Κιτ μας είναι μερικοί διασκεδαστικοί και εύκολοι τρόποι για να κρατήσετε το παιδί σας αφοσιωμένο, ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιείτε το αισθητηριακό παιχνίδι για να γαλουχήσετε το μυαλό του!

Αγοράστε τα έτοιμα κιτ παιχνιδιού μας εδώ.

ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΗΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ; ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!