Hen Caging (απαγόρευση) Bill- Beatrice’s Bill

Hen Caging (απαγόρευση) Bill- Beatrice’s Bill

September 23, 2021 0 Von admin

Ο προστάτης του Συντηρητικού Ιδρύματος για την Προστασία των Ζώων, ο βουλευτής Χένρι Σμιθ, έφερε στη Βουλή των Κοινοτήτων ένα νομοσχέδιο για τον κανόνα των δέκα λεπτών για τον τερματισμό των κλωβών για τις ωοτόκες όρνιθες. Το νομοσχέδιο πέρασε σε πρώτη ανάγνωση. Η δεύτερη ανάγνωση θα διεξαχθεί στις 22 Οκτωβρίου 2021.

Ημερομηνία: 23 Σεπτεμβρίου 2021:

Η Humane League UK και το Conservative Animal Welfare Foundation έχουν ξεκινήσει μια αναφορά καλώντας την κυβέρνηση να τερματίσει τον εγκλωβισμό των ορνίθων, μετά την επιτυχή εισαγωγή ενός νομοσχεδίου δέκα λεπτών στο Κοινοβούλιο χθες.

16 εκατομμύρια κότες εξακολουθούν να εκτρέφονται σε κλουβιά κάθε χρόνο σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, περιορίζοντας την κίνηση και την έκφραση της ενστικτώδους συμπεριφοράς τους.

βουλευτής Κρις Λόντερ
βουλευτής Κρις Λόντερ

ο αναφορά ζητά να καταργηθούν σταδιακά τα κλουβιά το αργότερο έως το 2026 και ακολουθεί Παρουσίαση του νομοσχεδίου των ιδιωτικών μελών του από τον βουλευτή Henry Smith για το θέμα χθες, το οποίο πέρασε σε δεύτερη ανάγνωση στις 22 Οκτωβρίου.

Η Cordelia Britton, Επικεφαλής Καμπανιών στο The Humane League UK, δήλωσε: «Ως έθνος φιλόζωων και κοτόπουλων, το γεγονός ότι εξακολουθούμε να εγκλωβίζουμε εκατομμύρια κότες σε κλουβιά είναι πραγματικά ασυμβίβαστο με τις αξίες μας ως χώρα. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες – η ώρα να απαγορευτούν οι όρνιθες σε κλουβί είναι τώρα».

Η Lorraine Platt, συνιδρυτής του Conservative Animal Welfare Foundation, δήλωσε: «Το βρετανικό κοινό αισθάνεται έντονα για την προστασία της ευημερίας των εκτρεφόμενων ζώων. Η δημοσκόπηση των καταναλωτών δείχνει ότι περισσότεροι από τρεις στους τέσσερις από εμάς θα θέλαμε να δοθεί προτεραιότητα στην απαγόρευση των κλωβών και η σημερινή παρουσίαση αναφοράς σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για να δείξουμε αυτό στους πολιτικούς μας ηγέτες.

«Ελπίζουμε ότι με την απαγόρευση των κλουβιών μπορούμε να βοηθήσουμε εκατομμύρια κότες όπως η Beatrice να αποφύγουν να περάσουν τη ζωή τους σε περιορισμένους, στενούς χώρους όπου δεν έχουν αρκετό χώρο για να ανοίξουν τα φτερά τους».

Βουλευτής Christian Wakeford
Βουλευτής Christian Wakeford

Η αναφορά υπογραμμίζει τα δεινά των Βεατρίκη, μια κότα που πέρασε τους πρώτους 18 μήνες ζώντας σε ένα κλουβί. Η Beatrice υπέφερε από απώλεια φτερώματος και εξασθένησε στο κλουβί, και τώρα αναρρώνει στο σπίτι του διασώστη της.

Το #BeatricesBill υποστηρίχθηκε από τους βουλευτές Tracey Crouch, Sir Roger Gale, Sir David Amess, Lisa Cameron, Caroline Lucas, Christian Wakeford, John Baron, Rosie Cooper και Giles Watling. Δεν υπήρχαν αντίθετες ομιλίες, οπότε εισήχθη χωρίς ψηφοφορία. Είναι πλέον επιλέξιμο για δεύτερη ανάγνωση, που είναι το επόμενο βήμα για να γίνει νόμος.

Εταιρείες όπως Burger King και όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν δεσμευτεί να αφαιρέσουν τα αυγά από τις όρνιθες σε κλουβιά από τις αλυσίδες εφοδιασμού τους έως το 2025. Παρόλα αυτά, έως και 8 εκατομμύρια κότες θα μπορούσαν ακόμα να εγκλωβιστούν κάθε χρόνο στη χώρα.

Η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και η Αυστρία έχουν ήδη απαγορεύσει τις όρνιθες σε κλουβί, ενώ δρομολογούνται απαγορεύσεις στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και τη Σλοβακία. Επτά πολιτείες των ΗΠΑ έχουν ήδη σταματήσει σταδιακά την παραγωγή αυγών σε κλουβί.

Ο Britton συνέχισε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο κινδυνεύει να μείνει πίσω αν δεν ενεργήσουμε για την απαγόρευση των κλουβιών τώρα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Επιτροπή υποστήριξαν πρόσφατα την απαγόρευση των κλουβιών, ενώ ακόμη και οι ΗΠΑ καταργούν σταδιακά τις όρνιθες σε κλουβιά σε ορισμένες πολιτείες».

Giles Watling βουλευτής
Giles Watling βουλευτής

Η επιστήμη δείχνει ότι οι όρνιθες σε κλουβιά είναι επιζήμιες για την υγεία και την ευημερία τους: έχουν περιορισμένο χώρο για να μετακινηθούν και να ξεφύγουν από άλλα πτηνά και η ικανότητά τους να εκτελούν έμφυτες συμπεριφορές όπως λούσιμο σκόνης, κούρνιασμα, αναζήτηση τροφής και φωλιά είναι αυστηρά περιορισμένη. Το κοινό καλείται να υπογράψει την αναφορά στο www.change.org/p/the-uk-governments-uk-governments-end-cruel-cages-for-hens